MCT- 4 de juny de 2024.

 El saló de plens de la Mancomunitat Camp de Túria ha estat l’amfitrió d’avui per a acollir l’IV Taller d’Ocupació Llíria, una jornada informativa realitzada por parteix de Fundació Laboral de la Construcció en la qual s’ha explicat la gran demanda d’ocupació que hi ha actualment en el sector de la construcció i les acciones formatives que s’imparteixen des de la Fundació.

Aquesta formació ha estat possible gràcies a les aliances generades por el Pacte Camp de Túria per al fomento de l’ocupabilitat. Un projecte finançat por GVA Labora i por el Ministeri de Treball i Economia Social. El Pacte Camp de Túria té com un dels seus objectius millorar l’ocupabilitat de les persones, generant en ells/as estratègies facilitant-los eines ajustades a les seves necessitats formatives i professionals. Per a això visibilitza les ofertes laborals i formatives del territori.

A la jornada han assistit membres de l’IV Taller d’Ocupació Llíria Accessible, pertanyents a les especialitats de jardineria, obra de paleta i soldadura i el taller T’Avalem Llíria accessible III, tots ells finançats por GVA-Labora. Als alumnes les han acompanyat directores dels tallers i formadores.

Fundació Laboral de la Construcció es membre de l’Observatori d’Ocupació i Empresa Camp de Túria, un espai-òrgan consultiu compost por agents socials, econòmics i administracions públiques, que actua com a instrument que garanteix el creixement d’ocupació de qualitat i un desenvolupament local sostenible a través de la concertació territorial. En definitiva, un espai deliberatiu de participació en les decisions d’aquells aspectes que afecten el territori, promovent les iniciatives i serveis del departament de Promoció Econòmica i Ocupació i creant-se al seu torn una eina que permetrà adequar la política local als problemes i necessitats de la comarca.

Actualment somni membres AVA-ASAJA, FEPEVAL, Creu Roja, IDECO Camp de Túria, Gal Túria-calderona, AEMON, LLIGA, UGT-PV, CCOO-PV i Associacions de Comerç, empresaris i polígons industrials dels municipis de Camp de Túria. I la Fundació Laboral de la Construcció que s’uneixi entitat paritària sense ànim de lucre que neix de la unió de la Confederació Nacional de la Construcció (CNC), CCOO de l’Hàbitat i la Federació d’Indústria, Construcció i Agro d’UGT (UGT FICA). El seu objectiu es facilitar a empreses i treballadors/as els recursos que facin possible un sector més professional, segur, capacitat i con futur. Actualment conjuminen la formació con la demanda laboral mitjançant la impartició de cursos necessaris per a l’obtenció dels certificats de professionalitat exigits per a treballar en el sector de la construcció.