La Mancomunitat Camp de Túria, AVIA i Fivecomm signen l’acord.

La presidenta de la Mancomunitat Camp del Túria, Amparo Navarro, la directora del Clúster d’automoció i mobilitat de la Comunitat Valenciana, Jackie Sánchez-Molero, i el CEO de Fivecomm, Héctor Donat, han signat aquest matí l’acord de col·laboració per al desenvolupament del projecte Mobintelligent, enfocat a la millora de la mobilitat en l’àrea interurbana de les zones industrials de Loriguilla i Riba-roja, i la mobilitat urbana de Vilamarxant. En ambdues àrees es desplegaran radars connectats per 5G per al recompte de vehicles.

 
La informació que proporcionen aquests radars, que en cap cas recolliran informació personal per garantir la protecció de dades, s’integrarà en els sistemes dels ajuntaments participants o de la Mancomunitat per optimitzar la gestió de la mobilitat en tota la comarca.

Projecte Mobintelligent:

El projecte Mobintelligent és el resultat de tres anys de treball col·laboratiu entre la Mancomunitat Camp de Túria, el Clúster d’Automoció i Mobilitat de la Comunitat Valenciana -AVIA- i Fivecomm. Aquestes aliances estratègiques entre actors socioeconòmics rellevants per al territori, han sigut possibles gràcies a la col·laboració del PACTE Camp de Túria, un projecte de Promoció Econòmica de la Mancomunitat Camp de Túria, finançat per GVA-Labora i el Ministeri de Treball i Economia Social en el qual participen en el consell rector els sindicats majoritaris CCOO i UGT i la CEV Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana.

Fivecomm precisament és l’empresa que exerceix el treball de coordinador i líder tecnològic. AVIA participa com l’entitat impulsora del projecte i ha dotat d’estructura per a la coordinació entre diferents agents i la Mancomunitat de Camp del Túria és la facilitadora i usuària final i qui coordina les accions amb els municipis en què s’implantarà el projecte.

Actuació de l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació IVACE + I finançada per la Unió Europea a través del Programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

Actuació finançada per la Unió Europea a través del Programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.

Etiquetes: mobilitat, mobilitat intel·ligent, mobilitat sostenible, PACTE Camp de Túria