La Mancomunitat Camp de Túria continua amb el seu compromís del Pla Antifrau. Un pla que es va ratificar en el ple de la Mancomunitat el passat 12 de juny. Un dels objectius de l’ens supramunicipal és reforçar dins de l’àmbit de les seues competències la política antifrau en el desenvolupament de les seues funcions un compromís amb els estàndards més alts en el compliment de les normes jurídiques i oposada al frau i que comparteixen tots els treballadors i treballadores de la Mancomunitat com a empleats públics.

Així, s’està oferint durant les últimes setmanes una formació presencial a tot el personal de l’ens supramunicipal per a abordar de manera pràctica mesures concretes per a afavorir la integritat i evitar el frau, els conflictes d’interès i la corrupció. Es tracta de diverses jornades a càrrec d’un professor de dret penal de la Universitat de València i que pretén donar a conèixer tota la normativa referent a Antifrau.

El present Pla Antifrau té com a objectiu establir els principis i les normes que seran aplicable i observança en matèria antifrau, anticorrupció i a fi d’evitar els conflictes d’interessos en relació amb els fons provinents del Mecanisme per a la Recuperació i la Resiliència (MRR).

Per a això, es promourà una cultura que exercisca un efecte dissuasiu per a qualsevol mena d’activitat fraudulenta, fent possible la seua prevenció i detecció, i desenvolupant uns procediments que faciliten la investigació del frau i dels delictes relacionats amb aquest, que permeten garantir que tals casos siguen abordats de manera adequada i en el moment precís.

Este pla s’estructura entorn dels quatre elements clau del denominat cicle antifrau: prevenció, detecció, correcció i persecució i serà aplicable a tots els òrgans i a tot el personal que intervinguen en la gestió de fons provinents del MRR.

Així, s’ha creat una comissió integrada per quatre persones que es reunirà almenys una vegada al trimestre i en la qual es tractaran tots els assumptes relacionats amb la matèria.