Jornada sobre el desenvolupament territorial i el mercat laboral valencià

L’encontre entre pactes territorials ha tingut lloc a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València. En l’esdeveniment s’han tractat temes relacionats amb la caracterització del mercat laboral a escala local-comarcal, mitjançant els mapes d’ocupabilitat, que han oferit una radiografia del mercat laboral valencià en clau territorial.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/AbP_8oKoo5Y?si=zsOAmv6q62WNCcD1″ title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” referrerpolicy=”strict-origin-when-cross-origin” allowfullscreen></iframe>

També s’ha abordat la dimensió actual de la mobilitat laboral, amb la presentació d’un avanç de l’estudi de 2024 sobre la mobilitat en la Comunitat Valenciana. La presentació l’ha realitzada Jorge Hermosilla, catedràtic de Geografia i Història i fundador del grup investigador ESTEPA.

Durant la jornada es van presentar a Marisa Mezquita, directora general de planificació i serveis de GVA-LABORA, pòsters informatius amb els indicadors de cada Pacte, els seus objectius i accions més destacades.

El Pacte Camp de Túria va fer èmfasi en el treball que es realitza en el Portal d’Ocupació i Empresa de la Mancomunitat Camp de Túria, referent a la comarca amb més de 500 empreses amb ofertes de treball al territori. Un altre aspecte que va cridar l’atenció és el treball que, des del Pacte, es fa amb els agents socioeconòmics del territori, que han donat lloc a fòrums participatius com l’Observatori Socioeconòmic de Camp de Túria i les taules sectorials de consulta. També es va valorar els resultats obtinguts en matèria d’orientació laboral i acompanyament a empreses i autònoms.

Durant la jornada es va debatre sobre l’avaluació de les polítiques públiques de LABORA i es van explicar les accions d’ocupació contra el despoblament que es realitzen des de LABORA.