MCT- 14 de febrer de 2024
El programa PRISMA Camp de Túria compleix 5 anys des de la seua posada en marxa en la comarca. Aquest és el Programa de Rehabilitació i Inserció en Salut Mental de la Mancomunitat Camp de Túria que té com a principal objectiu fomentar la inserció psicosocial i promoure l’autonomia de les persones amb problemes de salut mental cròniques que pertanyen a algun dels municipis que componen la comarca Camp de Túria.
Durant aquests 5 anys PRISMA s’ha convertit en un recurs rellevant per a les persones amb problemes de salut mental de la comarca. Actualment compta amb 95 persones usuaris amb problemes de salut mental greu i ja han accedit a ella 157 persones en total des del seu inici. PRISMA era un recurs que estava previst instal·lar-se en dos municipis: primer, en 2019, ho va fer a Bétera i dies més tard a Vilamarxant. No obstant això, a mesura que les seues accions es feien ressò, el nombre de sol·licitants va ser en augment i en 2020 es van posar en funcionament dos localitats més, la Pobla de Vallbona i Riba-Roja del Túria. Enguany s’ha sumat la població de Marines, sent el cinquè en la comarca Camp de Túria i s’espera que pròximament es pose en funcionament a L’Eliana, donada la demanda de sol·licitants.
El Programa sorgeix de la necessitat d’un canvi en l’assistència prestada des de l’àrea de Salut Mental per millorar la qualitat de vida de les persones que assisteixen al programa. El recurs es centra en diferents àrees d’actuació formades per diversos perfils de professionals de psicologia, activitats esportives i integració social.
Les persones que poden accedir a PRISMA han de residir a la comarca de Camp de Túria i basaran els seus criteris d’inclusió segons la gravetat i cronicitat de la malaltia mental que tinguen serioses repercussions en la integració dels sectors social, personal i laboral. L’accés es realitzarà a través de la derivació de l’Àrea de Salut Mental en conjunt amb els Serveis Socials dels municipis que componen la Mancomunitat Camp de Túria.
PRISMA també porta a terme el recurs FAMILIARment, un espai terapèutic per a familiars que conviuen amb alguna persona amb problemes de salut mental, de manera que poden reunir-se mensualment i generar un espai de diàleg que servirà com a punt de trobada i acompanyament en el procés de la malaltia: informació, orientació, solucions i sensibilització sobre temes relacionats amb la Salut Mental.
0 Comments